Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я МОЗ України та Міністерство юстиції України підписали Меморандум про об’єднання зусиль у боротьбі з поширенням ВІЛ-інфекції та туберкульозу у пенітенціарних установах.
04.11.2016
15:45

Центр громадського здоров’я МОЗ України та Міністерство юстиції України підписали Меморандум про об’єднання зусиль у боротьбі з поширенням ВІЛ-інфекції та туберкульозу у пенітенціарних установах.

Центр громадського здоров’я МОЗ України та Міністерство юстиції України підписали Меморандум про партнерство та співробітництво. Документ покликаний забезпечити консолідацію зусиль, спрямованих на реалізацію заходів загальнодержавних цільових соціальних програм протидії ВІЛ-інфекції та захворюванню на туберкульоз. Співробітництво здійснюватиметься в рамках реалізації проекту Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією «Інвестиції заради впливу на епідемію туберкульозу та ВІЛ-інфекції».

«Підписання цього документу – важливий показник того, що суспільство та держава повертаються обличчям до цієї проблеми. Установи державної кримінально-виконавчої служби основною своєю метою ставлять ресоціалізацію ув’язнених. Окрім всього іншого, це стосується і того, що громадяни мають повернутися до суспільства здоровими людьми, щоб не стати фактором ризику для інших», - зазначив заступник Міністра юстиції Денис Чернишов.

За словами Генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» Наталії Нізової, реформа пенітенціарної служби та її підпорядкування Міністерству юстиції означає посилення ролі державного сектору в низці гуманітарних програм, серед яких однією з пріоритетних є протидія соціально небезпечним інфекціям СНІДу та туберкульозу.

 

«Ми зуміли зберегти довіру і авторитет серед наших міжнародних донорів, зокрема «Глобального фонду протидії СНІДу, туберкульозу та малярії», який підставив плече нашій країні й сьогодні готовий продовжувати фінансувати програми протидії СНІДу та туберкульозу, в тому числі у пенітенціарному секторі», - зауважила вона.

 

Наталія Нізова висловила переконання, що з відкритістю і готовністю до роботи учасники процесу зможуть у найкоротший час розбудувати систему медичної допомоги пацієнтам з ВІЛ-інфекцією та туберкульозом відповідно до кращих міжнародних стандартів.

Інші новини