Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Всесвітній день боротьби з поліомієлітом
27.10.2023
16:38

Центр громадського здоров'я провів дитяче свято з нагоди Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом

У четвер, 26 жовтня, Центр громадського здоров'я за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) провів Дитячий захід з нагоди Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом. 

Метою заходу стало привернення уваги громадян України до небезпеки поліомієліту, його профілактики та необхідності вакцинації, враховуючи нещодавній досвід України з протидії спалаху поліомієліту та недопущення поширення вірусу. 

Реймонд Данколі, координатор з реагування на спалах поліомієліту в Україні, ВООЗ  Україна зазначив: 

"Хоча поліомієліт може вражати всі вікові групи, діти є найбільш вразливими. Параліч внаслідок поліомієліту незворотний. Однак ситуації можна запобігти, використовуючи вакцини, які є безпечними, ефективними та безкоштовними. Одна з найбільших поганих послуг, яку батьки або опікуни можуть зробити дитині — це відмова дитині в отриманні щеплення. Пам’ятайте, краще запобігти, ніж лікувати".

Під час заходу діти мали можливість долучитись до ігор з аніматорами, малювання й весело провести час. 

Крім того, лікар-епідеміолог Центру громадського здоров'я Олена Іваськів провела лекцію для батьків на тему поліомієліту: історія захворювання, його наслідки, вакцинація, а також - як світ бореться за зникнення поліо. 

"Наразі ми зустрічаємось з випадками, коли батьки знають про поліомієліт, але не до кінця усвідомлюють його наслідки або вважають, що захворювання не загрожує їхнім дітям. Це є помилковим судженням, адже навіть одна хвора людина є загрозою для усіх нещеплених дітей по всьому світові. Важливо привернути увагу батьків до цього захворювання і пояснити, що вакцинація — це надійна та безальтернативна профілактика, яка захистить дитину від тяжких наслідків захворювання", - Олена Іваськів, лікар-епідеміолог Центру громадського здоров'я.  

Захід відбувся у торговельно-розважальному центрі "Гулівер". Учасники також мали зможу отримати інформаційні матеріали  Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Інші новини