Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
13.06.2022
14:09

Центр громадського здоровʼя разом з міжнародними партнерами проведе онлайн-тренінг «Принципи раціонального використання антимікробних препаратів»

Запрошуємо медичних працівників на онлайн-тренінг «Принципи раціонального використання антимікробних препаратів».

Тренінг поділений на два дні:

Дата: 15 і 16 червня 2022 року 

Час: з 16:00 до 18:00

Мета тренінгу – ознайомити фахівців з положеннями стандартів затверджених Міністерством охорони здоровʼя:

Захід пройде за підтримки Норвезького інституту громадського здоров’я, Бюро ВООЗ в Україні і Стенфордського університету. Серед експертів буде Роман Колесник, керівник відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоровʼя.

Учасників просимо обовʼязково зареєструватися в MEDATA. 

Трансляція наживо буде доступна на YouTube-каналі ЦГЗ. 

Докладно про проблему антимікробної резистентності (АМР)

На боротьбу з антимікробною резистентністю (АМР) країни Європи, за даними Європейського економічного союзу, витрачають щонайменше 1,1 мільярда євро на рік. В країнах Європейського економічного союзу, за даними 2015 року, серед 671 689 випадків інфекційних хвороб, викликаних збудниками з АМР, 63,5% асоційовані з наданням медичної допомоги.

За даними CDC, щороку в США реєструється понад 2,8 мільйона інфекційних хвороб, викликаних мікроорганізмами з АМР, які призводять до смерті понад 35 000 пацієнтів. Крім того, протягом 2017 року зареєстровано майже 224 000 інфекційних хвороб, викликаних Clostridioides difficile (КДІ), які спричинили майже 13 000 летальних випадків (основною причиною розвитку КДІ є нераціональне використання антибіотиків в гуманній і у ветеринарній медицині).

За даними ВООЗ, 45-70% антимікробних препаратів, в першу чергу антибіотиків, призначаються нераціонально, що призводить до розповсюдження збудників з АМР, надмірних витрат закладів охорони здоров’я на закупівлю антимікробних лікарських засобів, збільшення тривалості перебування пацієнтів в стаціонарних умовах і загального виснаження ресурсів системи охорони здоров’я.

Інші новини