Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров'я вітає В. Марциновську, І. Кузіна та В. Каранду - фахівців Центру, з отриманням дипломів магістрів громадського здоров'я
19.11.2016
18:38

Центр громадського здоров'я вітає В. Марциновську, І. Кузіна та В. Каранду - фахівців Центру, з отриманням дипломів магістрів громадського здоров'я

19 листопада 2016 року відбулася урочиста церемонія вручення дипломів першим випускникам міжнародної програми «Громадське здоров’я та управління у сфері охорони здоров’я» факультету охорони здоров’я Медичного університету «Професор доктор Параскев Стоянов» у м. Варна, Болгарія. Першими випускниками програми стали фахівці ДУ «Центр громадського здоров’я» МОЗ України - заступник директора з підтримки програм В. Каранда, завідувач Центром моніторингу та оцінки І. Кузін та епідеміолог Центру моніторингу та оцінки В. Марциновська.

Ця програма була заснована у 2013 році та отримала відповідну національну акредитацію Міністерства освіти Болгарії та міжнародне визнання в рамках The Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER). Основна місія міжнародної програми «Громадське здоров’я та управління у сфері охорони здоров’я» - вирішення нагальних потреб та поточних викликів у сфері громадського здоров’я на національному та міжнародному рівнях, підготовка фахівців в області профілактики захворювань та зміцнення здоров’я; лідерів нового покоління, які здатні забезпечити ефективне управління в організаціях та установах, які відповідають за громадське здоров’я в країнах.

Символічно, що випуск магістрів програми «Громадське здоров’я» відбувався із загальними урочистими заходами, присвяченими 15-річчю заснування факультету охорони здоров’я та 75-річчю заснування Медичного університету «Професор доктор Параскев Стоянов» у м. Варна, Болгарія. До  цієї дати медичний університет отримав найвищу оцінку в рейтинговій системі ВНЗ Болгарії за професійним напрямком «Громадське здоров’я». Наразі, це єдиний університет в Болгарії, який ще з 2008 року запровадив EFQM® - модель Business Excellence Європейської фундації управління якістю освіти.

До базового диплому про завершення магістерської програми, випускники отримали відповідне Європейське доповнення до диплому, яке дає можливість працювати за відповідним напрямком у всіх країнах Європейського союзу.

Від імені ДУ «Центр громадського здоров’я» ми висловлюємо щиру вдячність колективу Медичного Університету ім. проф. Параскева Стоянова - Варна за організацію і проведення на високому професійному рівні навчального процесу та бажаємо Медичному Університету ім. проф. Параскева Стоянова - Варна подальшого процвітання і професійних перемог.

Наші співробітники змогли отримати прекрасну можливість значно підвищити свою кваліфікацію в сфері громадського здоров’я, організації, управління, економіки і соціології охорони здоров'я, що повністю відповідає сучасним потребам практичної охорони здоров'я України та завданням нашої організації.

 

Інші новини