Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я взяв участь у першій організаційній зустрічі EU JAMRAI-2 з протидії АМР
24.10.2024
15:47

Центр громадського здоров’я взяв участь у першій організаційній зустрічі EU JAMRAI-2 з протидії АМР

Фахівці Центру громадського здоров’я долучилися до першої організаційної зустрічі проєкту EU JAMRAI-2 (Європейські спільні дії щодо протимікробної резистентності та інфекцій, пов’язаних з медичною допомогою – 2)  щодо пакета 7.4 про використання поведінкових підходів у плануванні та реалізації заходів інфекційного контролю. Захід відбувся за сприяння Європейської виконавчої агенції з охорони здоров’я і цифрових технологій (HаDEA).

У зустрічі, крім України, взяли участь представники 10 країн: Данії, Швеції, Латвії, Литви, Фінляндії, Словенії, Італії, Іспанії, Мальти та Бельгії.

Під час дводенної зустрічі фахівці відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю ЦГЗ, лікар-інфекціоніст Андрій Гусаков і фармацевт Ігнат Гаврилов, долучилися до обговорення та планування імплементації поведінкових підходів для вдосконалення інфекційного контролю та заходів з протидії антимікробній резистентності у системі охорони здоров’я.

Ключові теми семінару включали:

  • поведінкові інтервенції та відповідні методологічні рамки інтервенцій;
  • поведінкові фактори ефективності інфекційного контролю;
  • застосування моделі COM-B для досягнення змін у практиках інфекційного контролю;
  • розробку цільових заходів та визначення необхідних змін у системі охорони здоров'я.

Участь України в програмі EU JAMRAI-2 є черговим підтвердженням нашої готовності до активної міжнародної співпраці для боротьби з антимікробною резистентністю, однією з найбільших загроз сучасної медицини. Отримані під час семінару знання та інструменти дозволять впровадити передові європейські практики у сфері протидії антимікробній резистентності, з викликами якої стикнулася українська система охорони здоров'я.

Наступним етапом співпраці стане збір даних щодо впровадження обраних цільових заходів інфекційного контролю в локальних умовах за підтримки європейських партнерів.

Інші новини