ЦГЗ провів спільний тренінг з Держпродспоживслужбою в рамках впровадження та реалізації підходу «Єдине здоров’я»
Центр громадського здоров’я спільно з Держпродспоживслужбою провів дводенний тренінг з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для регіональних фахівців центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) та Держпродспоживслужби.
Захід відбувся 17-18 червня в рамках впровадження та реалізації підходу «Єдине здоров’я». Ключова тема — спільні заходи реагування та дій на зоонозні захворювання, зокрема пташиний грип. Тренінг проводили для покращення співпраці між фахівцями сектору охорони здоров’я.
Під час тренінгу учасники:
- Обговорили актуальні проблеми в контролі та спільних діях відносно зоонозів;
- Розглянули епідеміологічну та епізоотологічну ситуацію щодо пташиного грипу та 10 пріоритетних зоонозних хвороб.
Крім того, фахівці обмінялися досвідом щодо профілактики хвороб, обговорили комплексні заходи реагування та важливість командної роботи, – що сприятиме ефективній відповіді на можливі загрози у сфері громадського здоров’я.
До проведення тренінгу долучились фахівці з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що підкреслює важливість глобального підходу до проблеми та роль міжнародних організацій у підтримці національних зусиль у забезпеченні громадського здоров'я та безпеки.