Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Чому потрібно регулярно проходити медичні огляди?
14.12.2023
14:51

Чому потрібно регулярно проходити медичні огляди?

У повсякденному житті кожній людині необхідно розуміти всю важливість регулярного медичного огляду, оскільки бездіяльність може призвести до небажаних наслідків.

Існує маса загроз нашому здоров’ю: різні екологічні проблеми, стреси, неправильне харчування, підвищені навантаження тощо. Все це є ідеальною платформою для розвитку і поширення різних хвороб. Тому важливо планувати проходження медичного огляду у лікарів.

Такі медичні огляди дозволяють своєчасно виявляти різні захворювання на ранній стадії розвитку. Лікарі можуть порадити численні аналізи і профілактичні огляди, щоб допомогти виявити будь-який ризик для пацієнта. Аналізи призначаються на основі віку, статі, історії і способу життя людини. Вони допоможуть виявити захворювання на початку, полегшуючи їх лікування.

За результатами обстеження лікар може попередити і/або дати пораду про те, як ви можете краще підтримувати своє здоров’я. При виявленні патології на ранній стадії лікування зводиться до незначних змін у способі життя. Ігноруючи сигнали нашого організму та перші ознаки порушення його роботи, ми прирікаємо себе на важчий перебіг хвороби надалі та впоратися з нею стає складно як фізично, так і матеріально.

Регулярні огляди лікаря можуть принести користь вашому здоров’ю. Деякі з ключових переваг включають: 

  • виявлення потенційно небезпечних для життя проблем зі здоров’ям на ранньому етапі;
  • раннє лікування захворювань, що збільшує шанси на позитивний результат;
  • регулярний моніторинг наявних проблем зі здоров’ям, що знижує ризик погіршення симптомів або серйозних ускладнень;
  • виявлення нових способів поліпшення здоров’я тощо.

Однак безліч людей нехтують оглядами, що згодом згубно відбивається на здоров’ї. Регулярні медичні огляди – це чудовий спосіб дізнатися, що ви можете зробити, щоб поліпшити своє здоров’я і знизити ризик захворювань.

За даними Міжнародної організації праці та Всесвітньої організації охорони здоров’я, своєчасне проведення медичних оглядів дозволяє знизити ризики виникнення (ускладнення) професійно-обумовлених захворювань на 14-16%. За розрахунками Міністерства охорони здоров’я України, оцінки втрат від професійних захворювань становлять близько 18 млрд гривень.

Пам’ятайте, що легше запобігти, ніж лікувати захворювання!

Раніше Центр громадського здоров'я детально пояснював, які є види медичних оглядів та чому кожен з них - важливий.

Читайте також:

Як зміниться медичний огляд в 2024 році?

Робота з медичними відходами: нові підходи

Розʼяснення: хто має виписувати пацієнту електронний рецепт на антибіотики

Інші новини