Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
21.06.2020
10:39

COVID-19 та пляжі

Одним із найкращих способів знизити ризик зараження на COVID-19 є уникнення місць скупчення людей. 

Рішення про відкриття пляжів приймають органи місцевого самоврядування у кожному конкретному випадку. Якщо ви все ж вирішили відвідати пляж, рекомендуємо:

  • Дотримуватись фізичного дистанціювання не менше одного метра з іншими людьми. Лежаки, шезлонги та інші об’єкти, на яких відвідувачі пляжу можуть сидіти та або лежати також мають бути розміщені на відстані не менше метра.
  • Якщо немає можливості дотримуватись дистанції, необхідно використовувати маску (окрім перебування у воді), надягаючи її так, щоб були покриті ніс та рот.
  • Дотримуватись правил гігієни рук. А саме: мити руки проточною водою з милом перед вживанням їжі, після відвідування туалету, коли відчуваєте, що вони забруднилися. Не слід забувати мити руки після зняття засобів індивідуального захисту (маски або респіратора). Не варто торкатись брудними руками обличчя. Якщо немає можливості помити руки, їх слід обробити спиртовмісним антисептиком. 
  • Дотримуватись етикету кашлю: чхати та кашляти в лікоть або одноразову паперову хустинку (яку слід одразу викинути та помити після цього руки).

Уважно ставтеся до того, куди викидаєте використані засоби індивідуального захисту. На їх поверхні залишаються мікроорганізми, які виділяються з видихуваним повітрям. Вони можуть бути небезпечними для інших людей, а також забруднювати навколишнє середовище. 

  • Не обмінюватись речами з іншими людьми: рушниками, захисними окулярами, іграшками тощо.
  • Не відвідувати місця, де немає доступу до туалетної кімнати, яка забезпечена проточною водою, рідким милом та одноразовими рушниками тощо.
  • Слід відмовитись від відвідування пляжів людям, які старші 60 років, тим, хто у групі ризику, а також тим, у кого наявні ознаки респіраторного захворювання або пройшло менше 14 днів з моменту контакту із випадком підтвердженого захворювання на COVID-19.
  • Пам’ятайте, що дотримання правил індивідуального захисту (навіть на пляжі) — це особиста відповідальність кожного.
Інші новини