Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Дізнатися про власні ризики інфікування ВІЛ та замовити безкоштовний тест можна просто з дому
01.12.2020
18:08

Дізнатися про власні ризики інфікування ВІЛ та замовити безкоштовний тест можна просто з дому

Замовити безкоштовний оральний тест на ВІЛ додому можна на інформаційному ресурсі prozdorovia.in.ua (опція «Хочу обстежитись»). Сайт розширив свої можливості й відтепер пропонує заповнити анкету, щоб дізнатися про власні ризики інфікування на ВІЛ, та замовити тест додому або ж допоможе знайти найближчий пункт тестування у вашому місті.

Оральний тест на ВІЛ — одна з нових можливостей у діагностиці захворювання. Він дуже простий у використанні, а результат можна отримати вже за 20 хвилин. Точність діагностики сягає 99% за умови дотримання інструкції. Замовити такий тест можна з будь-якого регіону України.

Інтернет-ресурс prozdorovia.in.ua об’єднав ключову інформацію про ВІЛ, туберкульоз, вірусні гепатити, сексуальне та ментальне здоров’я. Тут є корисні матеріали і для звичайних людей (поради, як убезпечити себе та близьких, зокрема від COVID-19, чи як перевірити наявність у себе всіх обов’язкових щеплень), і для медиків (фахові рекомендації). Цей контент підготували експерти Центру громадського здоров’я України спільно з фахівцями найбільшої пацієнтської організації БО «100% життя».

Сайт розроблено за ініціативою БО «100% життя» у рамках проєкту HealthLink: «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Цей проєкт впроваджують протягом 2017–2022 років у 12 регіонах України: Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська області та м. Київ. Мета HealthLink — покращення доступу людей, які живуть з ВІЛ, і представників ключових груп до якісних послуг з тестування, профілактики і лікування ВІЛ. Реалізує проєкт БО «100% життя» спільно з МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової підтримки USAID.

«Сьогодні майже кожен другий українець з ВІЛ не знає про свій статус. Обізнаність щодо стану свого здоров’я — головна запорука довгого життя. Ми хочемо, аби кожен українець подбав про власне здоров’я та здоров’я близьких. Саме заради цього ми розробили максимально зручний процес діагностики. Тепер подбати про здоров’я можна, буквально не виходячи з дому, — розказує Христина Бродич, директорка проєкту USAID HealthLink. — Варто окремо додати, що дані нашого проєкту показують високий відсоток виявлення серед чоловіків віком 35–50 років. Тож з 1 жовтня ми запустили інформаційну кампанію, мета якої — привернути увагу чоловіків до проблеми поширення ВІЛ-інфекції та перевірки свого здоров’я».

Інші новини