Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
До уваги ЗМІ: прес-брифінг “НеСпроможні: Проблеми соціальної адаптації людей  з особливостями ментального розвитку. Україна та світ”
20.06.2019
11:31

До уваги ЗМІ: прес-брифінг “Не Спроможні: Проблеми соціальної адаптації людей  з особливостями ментального розвитку. Україна та світ”

Запрошуємо представників засобів масової інформації до прес-брифінгу в рамках тематичного семінару з міжнародною участю “НеСпроможні: Проблеми соціальної адаптації людей  з особливостями ментального розвитку. Україна та світ”.

Щорічно в Україні народжується 700 дітей з РАС, 500 дітей – з Даун-синдромом, 1300 – з ДЦП, 50 000 дітей з іншими вадами та розладами ментального здоров’я. Яка подальша доля цих дітей? Чи можуть вони стати членами суспільства, чи їм загрожує соціальна ізоляція?

Метою заходу є актуалізація існуючої проблеми в Україні та  демонстрація дієвої моделі надання соціальних послуг людям з особливими потребами в громаді округу Вайнона, штат Мінесота, США.

Спікерами на прес-брифінгу є:

  • д-р Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров’я;
  • д-р Володимир Курпіта, генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України
  • д-р Сергій Шум, ДУ "Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров’я України"
  • Ольга Донцова, завідувач відділу промоції здорового харчування та фізичної активності Центру громадського здоров’я МОЗ України

Дата проведення: 21 червня 2019 р.

Адреса: вул. Еспланадна, 20, 6 поверх

Час: 12:45 – 13:00 – реєстрація акредитованих ЗМІ та учасників заходу;

         13:00 – 13:45 – доповіді учасників;

         13:45 – 14:00 – відповіді на запитання.

Попередня акредитація ЗМІ обов’язкова. Замовити акредитацію можна надіславши дані представників ЗМІ на адресу press@phc.org.ua протягом 20.06 до 20:00.

Опісля прес-брифінгу відбудеться семінар, на якому учасники розглянуть пілотне впровадження Системи надання соціальних послуг людям з особливими потребами в громаді округу Вайнона, штат Мінесота, США.

Соціальна адаптація є безперервним процесом пристосування людини до умов соціального середовища. Перший досвід взаємодії з соціумом  дитина отримує шляхом взаємодії із сім’єю, але суспільне життя цим не обмежується. Вступ в соціально активне життя є багатоетапним, важливими сходинками якого стають: дошкільний заклади,школа, вищі навчальні заклади, формальні і не формальні групи спілкування, місця  трудової діяльності та багато іншого.

Число людей з інвалідністю  з кожним роком неухильно зростає. Для  дітей і в подальшому дорослих з вадами ментального розвитку, соціальна адаптація є  вкрай важлива і необхідна. Не зважаючи на вади розвитку та/або обмежені можливості, ці люди також потребують соціальної адаптації. Такі послуги як інклюзивна освіта, підтримуване проживання, соціальні майстерні, тренувальні квартири та інші важливі і базові моделі соціальних послуг, з 2020 року відповідно до Закону України про соціальні послуги, повинні почати впроваджуватися передусім в громадах.

Інші новини