Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерт ВООЗ оцінила можливості впровадження в Україні нових протитуберкульозних препаратів
24.02.2017
12:21

Експерт ВООЗ оцінила можливості впровадження в Україні нових протитуберкульозних препаратів

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) продовжує співпрацю в галузі охорони здоров'я, зокрема в напрямку профілактики і лікування туберкульозу. З 30 січня по 4 лютого 2017 року в Україні проходила місія експерта Комітету зеленого світла (ВООЗ) з питань туберкульозу доктора Кай Блондал. Зокрема, вона відвідала протитуберкульозні заклади Вінницької та Харківської областей.

Метою візиту була оцінка заходів протидії туберкульозу на національному та регіональному рівнях, можливостей впровадження в Україні нових протитуберкульозних препаратів для лікування хворих на туберкульоз, аналіз ситуації щодо мультирезистентного туберкульозу, а також надання підтримки в розробці і реалізації стратегій лікування лікарсько-стійкого туберкульозу та ознайомлення з можливостями надання Україні технічної допомоги у цій галузі з боку Європейського регіонального бюро ВООЗ.

В результаті візиту, Кай Блондал оцінила систему надання протитуберкульозної допомоги на національному та регіональному рівні та відмітила готовність України до впровадження нових протитуберкульозних препаратів.

«Враховуючи суттєві вимоги міжнародних організацій щодо впровадження нових препаратів, експерт Комітету зеленого світла Кай Блондал наголосила, що приклад організації надання медичної допомоги хворим на туберкульоз Вінницької та Харківської областей підтверджує можливість впровадження нових протитуберкульозних препаратів таких як деламанід та бедаквілін», - зауважила провідний фахівець з питань туберкульозу Центру громадського здоров’я МОЗ України Яна Терлеєва.

Інші новини