Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експертні консультації з питань стандартизації/оптимізації АРТ в Україні
07.04.2016
16:00

Експертні консультації з питань стандартизації/оптимізації АРТ в Україні

6-7 квітня 2016 року під керівництвом Міністерства охорони здоров’я України, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» та регіонального бюро ВООЗ в Україні відбулися експертні консультації з питань стандартизації/оптимізації АРТ в Україні.

В заході взяв участь відомий європейський експерт з антиретровірусної терапії професор Йєнс Лундгрен, клініка Rigs університет Копенгагена, з метою проведення професійної дискусії щодо підходів громадського здоров’я у призначенні АРТ та розширення АРТ в умовах обмежених ресурсів.

Впродовж засідання учасники зробили огляд поточної ситуації з ВІЛ-інфекцією та АРТ в Україні та розглянули потенційні складнощі у оптимізації АРТ з точки зору академічної спільноти та очами пацієнтів.  Крім того,  Дослідницьким центром інфекційних хвороб, СНІДу та імунології м. Тбілісі, Грузія  був представлений практичний досвід та уроки оптимізації АРТ в Грузії.

В рамках консультації відбулися професійні обговорення в режимі круглого столу сучасних стандартів та опцій призначення АРТ, контролю побічних ефектів та заміни АРТ в разі невдачі лікування.

Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» з вітальним  словом виступила директор УЦКС професор Наталія Нізова. В заході взяла участь заступник директора з питань організації медичної допомоги ВІЛ-інфікованим УЦКС Лариса Гетьман. 

 

Інші новини