Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці Центру громадського здоров’я успішно завершили тренінг по впровадженню нових протитуберкульозних препаратів
04.05.2017
14:13

Фахівці Центру громадського здоров’я успішно завершили тренінг по впровадженню нових протитуберкульозних препаратів

24 - 28 квітня 2017 року в Ризі (Латвія) відбувся тренінг «Курс по впровадженню нових препаратів і препаратів з новим призначенням в лікуванні мультирезистентного туберкульозу та туберкульозу з розширеною резистентністю». Тренінг відбувся за технічної підтримки міжнародної організації PATH в Україні.

Участь в заході взяли фахівці Центру громадського здоров'я МОЗ України: лікарі-фтизіатри Олена Дюжева та Олександр Мацьков, а також провізор Людмила Павлюк, регіональні спеціалісти з Миколаївської, Харківської та Київської областей, а також інші фахівці з країн Європейського регіону ВООЗ.

Під час тренінгу були розглянуті проблеми туберкульозу та туберкульозу з лікарською стійкістю глобально у світі та в Європейському регіоні, політика ВООЗ та керівництво по впровадженню і використанню нових ліків, алгоритми лабораторної діагностики та моніторингу лікування туберкульозу легень і туберкульозу легень з лікарською стійкістю, застосовуючи сучасні швидкі молекулярних методи, новий підхід до класифікації протитуберкульозних препаратів, нові ПТП і препарати з новим призначенням в лікуванні стійких форм туберкульозу.

Крім того, в рамках навчання, учасники відвідали відділення мультирезистентного туберкульозу легень, Ризьке амбулаторне відділення, а також здійснили візит до сімейного лікаря з питань здійснення контрольованого лікування туберкульозу. Таким чином, учасники тренінгу не лише отримали якісну інформацію від фахівців високого рівня, але і безпосередньо перейняли практичний досвід Латвійських протитуберкульозних служб.

Нагадаємо, Україна безкоштовно отримає новий препарат бедаквілін для лікування найважчих форм туберкульозу у рамках проекту USAID «Challenge TB» – безоплатних поставок у країни із найвищим рівнем захворюваності на мультирезистентний туберкульоз.

Інші новини