Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці Центру взяли участь у майстер-курсі  «Лікування і допомога при ВІЛ»
04.09.2017
16:02

Фахівці Центру взяли участь у майстер-курсі «Лікування і допомога при ВІЛ»

Фахівці Центру Громадського здоров’я взяли участь у майстер-курсі  «Лікування і допомога при ВІЛ», організованому Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я у Копенгагені, Данія.

Тренінг орієнтований на підготовку спеціалістів для проведення огляду національних протоколів, заходів політики і практик по лікуванню ВІЛ у країнах Регіону (Східна Європа, Центральна Азія).

Під час тренінгу учасники розглянули питання антиретровірусної терапії (початок АРТ, схеми лікування, побічні реакції та взаємодія препаратів, оптимізація схем АРТ, лікарська стійкість ВІЛ, моніторинг результатів лікування) та профілактики  ВІЛ ( елімінація передачі ВІЛ від матері до дитини, ко-інфекції ВІЛ/ВГ та ВІЛ/ТБ).

Також обговорювали питання укріплення систем охорони здоров’я, орієнтованих на потреби пацієнта, організація надання допомоги ключовим групам населення, інтеграція та континуум послуг, прихильність до АРТ та утримання пацієнтів в лікуванні. 

Заступник  Генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами Центру Лариса Гетьман виступила із доповіддю «Послуги по лікуванню і догляду, пов’язаних із ВІЛ, у ключових груп населення: кращі практики». 

Учасники, серед яких були представники Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Естонії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Молдови, Росії, Сербії, Таджикистану, Туреччини, Узбекистану, України,  змогли обмінятися досвідом, обговорити актуальні питання, представити національний контекст та особливості надання допомоги людям, які живуть з ВІЛ 

Інші новини