Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці ЦГЗ навчали дітей принципам здорового харчування
04.03.2019
16:07

Фахівці ЦГЗ навчали дітей принципам здорового харчування

2 березня у конференц-залі Центру громадського здоров’я МОЗ України відбувся захід, присвячений популяризації здорового харчування серед дітей.

За результатами Всеукраїнського конкурсу для школярів «Мій здоровий ланч», організатором якого є соціальний проект Healthy Schools Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», відділ промоції здорового харчування та фізичної активності ЦГЗ підготував програму завершальної конференції для фіналістів та педагогів.

«Це був двогодинний інтенсив з принципів здорового харчування у форматі гри. Школярі охоче беруть участь у заходах такого формату, адже це пізнавально, цікаво та весело. В ході гри учасники мали змогу дізнатись маршрути міграції пасльонових, спосіб засвоєння білкових компонентів з атмосферного повітря бобовими рослинами, скласти з десятка правильних відповідей рецептуру борщу тощо», — розповідає Ольга Донцова, завідувачка відділу промоції здорового харчування та фізичної активності ЦГЗ.

Фахівці Центру громадського здоров’я підготували для майже 40 школярів гру, під час якої учасники довідалися про особливості впливу певних продуктів на роботу організму, отримали рекомендації з правильного харчування та дізналися про здоровий раціон, що відповідає особливостям дитячого організму.

Важливою складовою інформаційної кампанії став використаний для контенту конференції формат рекомендацій «Тарілка здорового харчування», розроблений ЦГЗ у 2018 р.

Інші новини