Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці ЦГЗ взяли участь у відкритті арт-інсталяції до Міжнародного дня презерватива
13.02.2019
17:23

Фахівці ЦГЗ взяли участь у відкритті арт-інсталяції до Міжнародного дня презерватива

Арт-інсталяція «Кохання» українського митця Володимира Бєлоконя, яку презентували у столичному парку імені Тараса Шевченка до цього свята, присвячена темі безпечного кохання та покликана привернути увагу якомога більшої кількості людей до цього питання. На арт-об’єкті закріплена табличка з QR-кодом, що веде до карти пунктів тестування на ВІЛ по всій Україні та містить інформацію про шляхи передавання і засоби профілактики ВІЛ-інфекції.

Один з таких пунктів тестування на ВІЛ було розміщено також на акції. Всі охочі мали змогу швидко перевіритися на ВІЛ у мобільному пункті тестування, отримати безкоштовні презервативи та вичерпну інформацію щодо ВІЛ-інфекції від фахівців.

«Крім питання лікування інфікованих, яке стоїть перед лікарями, не менш важливим завданням є просвітницька діяльність. За офіційними даними, понад 40% ВІЛ-інфікованих українців не знають про свій статус. Протягом 2018 р. в Україні зареєстровано 18 098 нових випадків ВІЛ-інфекції. Кожному з нас потрібно пам’ятати, що користування презервативом захистить не тільки від небажаної вагітності, а й від інфекцій, які передаються статевим шляхом, в тому числі й від ВІЛ-інфекції», — наголошує Тетяна Краснопольська, завідувачка відділу координації програм лікування ВІЛ, ВГ та ЗПТ.

Міжнародний день презерватива (International Condom Day) є неофіційним і відзначається напередодні Дня закоханих. Це свято було започатковано Фундацією АнтиСНІД-США в Україні як глобальна соціальна ініціатива із протидії поширенню ВІЛ за допомогою популяризації безпеки в інтимному житті та регулярного тестування на ВІЛ.

Доведено, що презервативи є найбільш практичним, доступним та ефективним способом уникнути інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Інші новини