Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці лабораторій з діагностики ВІЛ навчались проведенню післяреєстраційного нагляду за медичними виробами
31.08.2018
09:30

Фахівці лабораторій з діагностики ВІЛ навчались проведенню післяреєстраційного нагляду за медичними виробами

28-29 серпня 2018 року в Києві відбувся тренінг «Процедура проведення післяреєстраційного нагляду за медичними виробами для діагностики in vitro» для фахівців національних та регіональних лабораторій з діагностики ВІЛ-інфекції. Тренінг провела Аніта Сандс, експерт ВООЗ, авторка Керівництва ВООЗ «Післяреєстраційний нагляд за медичними виробами для діагностики in vitro» із залученням представників національних регуляторних органів України та Українського наукового  інституту сертифікації.

Організація тренінгу стала можливою  за підтримки проекту SILab («Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров'я України, покращення використання стратегічної інформації та pозбудова потенціалу громадської охорони здоров'я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)»), що впроваджується Центром громадського здоров’я.

Розвиток нагляду за медичними виробами для діагностики in vitro є вкрай важливим компонентом для забезпечення якості діагностичних послуг в Україні, та потребує посилення.

 

Інші новини