Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці обговорили інтегроване біоповедінкове дослідження серед ЛВНІ
04.04.2019
13:58

Фахівці обговорили інтегроване біоповедінкове дослідження серед ЛВНІ

28 березня Центр громадського здоров’я організував зустріч зацікавлених сторін щодо інтегрованого біоповедінкового дослідження (ІБПД) серед людей, які вживають наркотичні речовини ін’єкційним способом (ЛВНІ), запланованого на 2020 р.

Відповідно до Стратегічного плану для забезпечення сталості інтегрованих біоповедінкових досліджень в Україні (2018–2021), передбачено зменшення кількості населених пунктів ІБПД протягом одного раунду дослідження з метою оптимізації потрібних для нього ресурсів. Отож важливим етапом планування дослідження серед ЛВНІ є обговорення його географії, кількості учасників та реалізація польового етапу.

У рамках зустрічі Оксана Ковтун, провідна спеціалістка з координації наукових досліджень ЦГЗ, презентувала алгоритм відбору населених пунктів, у яких заплановано дослідження, а також підходи до формування вибірки у кожному місті.

Під час дискусії фахівці Центру громадського здоров’я, МБФ «Альянс громадського здоров’я», БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», представники донорських організацій і міжнародних проектів погодили подальші кроки та забезпечення відкритості процесу планування та здійснення ІБПД.

Захід було організовано як складову проекту SILab «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров’я України, покращення використання стратегічної інформації та pозбудова потенціалу громадської охорони здоров’я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)», котрий впроваджує ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Інші новини