Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці обговорили перспективи розвитку національної системи МіО у сфері ВІЛ/СНІД
28.09.2018
14:00

Фахівці обговорили перспективи розвитку національної системи МіО у сфері ВІЛ/СНІД

25–26 вересня у м. Буча під Києвом відбувся семінар-нарада фахівців Центру громадського здоров’я і регіональних спеціалістів, де було обговорено результати оцінювання національної системи моніторингу і оцінки у сфері ВІЛ/СНІД.

Консультантка UNAIDS Наталя Салабай розповіла про виявлені напрями покращення наявної системи МіО, а також озвучила рекомендації, які можна врахувати під час планування регіональних і національних заходів (передусім тих, що стосуються розбудови громадського здоров’я, удосконалення системи МіО та інформаційної стратегії у сфері протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу).

Керівниця відділу моніторингу та оцінки Центру громадського здоров’я Катерина Рябченко ознайомила учасників семінару з планами щодо розвитку регіональної системи громадського здоров’я.

Загалом присутні високо оцінили презентовані результати дослідження і активно долучалися до обговорення подальшої роботи. Жваві дискусії виникали щодо збереження кадрового потенціалу нинішніх центрів профілактики та боротьби зі СНІДом, перспектив системи МіО та розвитку інформаційної стратегії у сфері ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Захід відбувся у рамках проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я», котрий впроваджує Центр громадського здоров’я, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), на виконання Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

Підготовлені рекомендації увійдуть до фінального звіту, який буде презентовано у жовтні на 7-й Національній конференції з моніторингу та оцінки.

Інші новини