Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці обговорили розвиток національної системи моніторингу і оцінки у сфері ВІЛ/СНІД
18.09.2018
18:00

Фахівці обговорили розвиток національної системи моніторингу і оцінки у сфері ВІЛ/СНІД

14 вересня 2018 р. у Центрі громадського здоров’я відбулася зустріч робочої групи та національних фахівців із МіО для обговорення результатів оцінювання системи моніторингу та оцінки ефективності заходів, спрямованих на запобігання поширенню епідемії ВІЛ-інфекції в Україні.

Дослідження з оцінювання системи МіО було ініційовано 2017 р. ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та здійснювалося за сприяння проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я», який впроваджує ЦГЗ, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), у рамках Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

Під час оцінювання було виявлено напрями покращення наявної системи МіО, підготовлено рекомендації, котрі можна використати у плануванні як національних, так і регіональних заходів, насамперед у частині, що стосується розбудови громадського здоров’я, удосконалення системи МіО та реалізації інформаційної стратегії у сфері протидії епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Учасники зустрічі обговорили найбільш гострі питання щодо забезпечення подальшого розвитку системи МіО, збереження кадрового потенціалу та передумов створення потужного ресурсу, здатного продукувати стратегічну інформацію в усіх сферах громадського здоров’я. На сьогодні робота над фінальною версією звіту триває. Звіт буде презентовано на 7-й Національній конференції з моніторингу та оцінки, яка відбудеться 23–25 жовтня 2018 р. в Одесі.

Інші новини