Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Формування діалогу клініцистів і фахівців клінічної лабораторної діагностики
22.04.2016
14:45

Формування діалогу клініцистів і фахівців клінічної лабораторної діагностики

19-21 квітня 2016 року у м.Києві відбувся VII Міжнародний Медичний Форум «Інновації в медицині – здоров'я нації», який став головною подією галузі, міжнародною професійною платформою для обміну досвідом та підвищення кваліфікації, яка представила потужну науково-практичну програму і найбільші в Україні досягнення у сфері охорони здоров'я.

В рамках даної події Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Міністерство охорони здоров’я України та Всеукраїнська асоціація клінічної хімії та лабораторної медицини об’єднали провідних фахівців медичної галузі України для участі у науково-практичній конференції «Формування діалогу клініцистів і фахівців клінічної лабораторної діагностики: сучасні методи лабораторної діагностики соціально небезпечних захворювань».

Впродовж першого дня конференції були розглянуті питання лабораторного забезпечення діагностики туберкульозу, ранньої діагностики туберкульозу та визначення чутливості до протитуберкульозних препаратів, у тому числі з використанням швидких тестів.  

Другий день конференції був присвячений актуальним питанням лабораторного забезпечення, діагностики та моніторингу лікування ВІЛ-інфекції.  Експерти висвітлили проблемні аспекти ресурсного забезпечення,  загальні тенденції та потенційні ризики поширення ВІЛ на сучасному етапі епідемії ВІЛ-інфекції, а також розглянули питання розвитку національної політики тестування на ВІЛ-інфекцію.

У заході з презентаціями виступили представники ДУ «Українського центру контролю за соцхворобами МОЗ України»: заступник директора з питань профілактичної діяльності, досліджень та ресурсного розвитку, професор Алла Щербінська, заступник директора з питань організації протитуберкульозних заходів Яна Терлеєва, завідувач референс-лабораторії Ірина Андріанова, епідеміолог Віолетта Марциновська та лабораторний фахівець Наталія Кампос-Родрігес.

 

Інші новини