Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
FREE ZONE запустили застосунок FREE LIFE, що спростить доступ до медичних, соціальних, адмінпослуг для засуджених і звільнених
24.09.2021
16:12

FREE ZONE запустили застосунок FREE LIFE, що спростить доступ до медичних, соціальних, адмінпослуг для засуджених і звільнених

21 вересня благодійна організація FREE ZONE презентувала електронний застосунок FREE LIFE. Він містить інформацію про всі послуги, що надає держава та громадський сектор засудженим та звільненим, про провайдерів таких послуг, а також поради щодо захисту своїх прав та інтересів.

У тому числі застосунок дозволяє контролювати якість надання послуг із лікування ВІЛ, туберкульозу, вірусних гепатитів та наркозалежності в тюрмах та органах пробації, оперативно відстежувати та реагувати на випадки порушення прав звільнених та засуджених. Зокрема, користувачі можуть знайти найближчі медичні установи, де можна отримати послуги з профілактики та лікування ВІЛ, ТБ, ВГ та наркозалежності, а також первинну медичну допомогу.

Окрім засуджених та звільнених, додаток буде корисним для лікарів, інспекторів із підготовки до звільнення, співробітників пробації, представників неурядових організацій, органів державної влади та самоврядування всієї країни.

Центр громадського здоров’я долучився до співпраці з FREE ZONE на етапі збору та обміну даними, щоби зменшити тягар соціально небезпечних захворювань, а також протидіяти виникненню бар’єрів до діагностики та початку своєчасного лікування серед людей, узятих під варту, засуджених і звільнених.

Також у FREE LIFE можна знайти відповіді на юридичні, адміністративні, побутові питання, посилання на основні нормативно-правові документи, освітньо-просвітницькі матеріали для засуджених та звільнених, відеокурси життєвих навичок тощо.

Додаток допомагає покращити комунікацію державних та недержавних провайдерів послуг із засудженими та звільненими, а також у вирішенні проблем, пов’язаних із ресоціалізацією після звільнення.

Електронний додаток має десктопну та мобільну версії.

Завантажити додаток можна за посиланнями:

на Android — https://bit.ly/3tpqSwK

на iPhone — https://apple.co/3lasTt8

або скористатися веб-версією freelife.freezone.org.ua

Електронний додаток FREE LIFE створений благодійною організацією FREE ZONE за технічної та фінансової підтримки МФ «Відродження», DVV International в Україні, БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ», Міністерства юстиції України, проєкту «Заради життя», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується міжнародною організацією PATH.

Інші новини