Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Генеральним директором Центру громадського здоров’я МОЗ України призначено Володимира Курпіту
02.02.2018
17:45

Генеральним директором Центру громадського здоров’я МОЗ України призначено Володимира Курпіту

2 лютого 2018 року Генеральним директором Центру громадського здоров’я МОЗ України призначено Володимира Курпіту 

Наказ МОЗ України № 5-о від 02.02.2018р.

Володимир Курпіта керуватиме Центром громадського здоров’я МОЗ України, головними завданнями якого є збереження і укріплення здоров’я населення, проведення соціально-гігієнічного моніторингу захворювань, епідеміологічного нагляду та біологічної безпеки, здійснення групової та популяційної профілактики захворюваності, боротьби з епідеміями та організація стратегічного управління з питань громадського здоров'я. Центр виконує лікувально-профілактичні, науково-практичні та організаційно-методичні функції у сфері охорони здоров’я, бере участь у розробці регуляторної політики і взаємодіє з іншими міністерствами, науково-дослідними установами, міжнародними установами та громадськими організаціями, що працюють в сфері громадського здоров’я.

Основними кроками, які розвиватиме новий Генеральний директор Центру громадського здоров’я, стануть розвиток системи громадського здоров’я на національному та регіональному рівнях, формування нової системи епіднагляду та стратегічних інформаційних систем, розвиток кадрового потенціалу системи громадського здоров’я, зміцнення лабораторних мереж у сфері громадського здоров’я, підвищення готовності та реагування на надзвичайні ситуації, проведення моніторингу та оцінки окремих програм, підтримка партнерства з міжнародними організаціями тощо.

Володимир Курпіта, військовий лікар, має спеціалізацію з інфекційних хвороб та багаторічний досвід роботи у галузі охорони здоров’я, у тому числі управлінський. Кандидат медичних наук зі спеціальності епідеміологія. ​У 1996-2005 роках працював на посадах лікарського складу у Головному військовому клінічному госпіталі МО України. У 2005-2008 роках медичний спеціаліст з ВІЛ/СНІД/ІПСШ Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні. У 2014 році очолював​ Державн​у ​служб​у​ України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань. До призначення Генеральним директором Центру громадського здоров’я працював Виконавчим директором ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». У 2016 році обраний представником України до виборчої групи Східної Європи та Центральної Азії Правління Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Інші новини