Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Генеральний директор Центру Наталія Нізова взяла участь у семінарі Групи Впровадження Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією
27.09.2017
09:50

Генеральний директор Центру Наталія Нізова взяла участь у семінарі Групи Впровадження Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією

Щорічний семінар Групи Впровадження Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією відбувся у Бухаресті, Румунія 21-22 вересня 2017 року, напередодні 38 засідання Правління Глобального Фонду.

Група Впровадження складається з 10 виборчих округів, які представляють: громади, неурядові організації країн, що розвиваються та розвинутих країн, Східної та Південної Африки, Східної Європи та Центральної Азії, регіонів Східного Середземномор’я, Латинської Америки та країн Карибського басейну, Південно-Східної Азії, Західної та Центральної Африки та Західної частини Тихого океану, які впроваджують гранти Глобального фонду.

Метою Групи Впровадження є посилення співпраці та участі країн і організацій - реципієнтів грантів Глобального фонду у діяльності Правління Глобального Фонду.

В роботі семінару взяли участь Заступник Голови Правління Глобального Фонду Джон Саймон, Офіцер з етики Нік Джексон та члени Правління Глобального фонду від виборчих округів.

Учасники обговорили актуальні та пріоритетні завдання Групи Впровадження та підготували спільні позиції щодо стратегічних питань порядку денного 38 засідання Правління Глобального Фонду: реалізація заходів Дорожньої карти Групи Впровадження, перспективи забезпечення сталості програм, а також Національних координаційних механізмів, впровадження механізмів поєднаного фінансування програмних заходів за кошти Глобального фонду з акцентом на країни, які знаходяться в перехідному періоді.

Важливість участі України у семінарі визначається досвідом успішного впровадження та забезпечення сталості послуг в рамках ефективних моделей допомоги в країні з високим тягарем  ВІЛ та ТБ, незважаючи на економічні виклики та надзвичайні ситуації в умовах перехідного періоду. Лідерство України у впровадженні грантів Глобального фонду є одним із факторів впливу на зупинку епідемій ВІЛ та ТБ в регіоні Східної Європи та Центральної Азії до 2020 року.

Відповідно до внутрішніх процедур, на семінарі було оголошено результати виборів нових очільників Групи Впровадження: Головою обрано представника державного сектору Феліпе де Коста (Виборча Група Південно-Східної Азії),  Заступником Голови – представника неурядового сектору Мауріно Муренга (Виборча Група Спільнот). Вони змінили на цих позиціях Голову Групи Впровадження Аллана Малече (Кенія) і Заступника Голови Групи Впровадження Наталію Нізову (Україна), які успішно завершили свою дворічну каденцію. 

Інші новини