Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Круглий стіл: Місту Київ – ефективну стратегію протидії туберкульозу!
22.03.2016
19:50

Круглий стіл: Місту Київ – ефективну стратегію протидії туберкульозу!

22 березня 2016 року з нагоди Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз у Київській міській раді відбувся круглий стіл «Місту Київ – ефективну стратегію протидії туберкульозу!, впродовж якого провідні національні експерти державного та громадського сектору обговорили сучасні виклики та шляхи подолання захворювання на туберкульоз.

Провідною темою обговорення стала розробка нової міської програми боротьби з туберкульозом як дорожньої карти по зміцненню системи охорони здоров’я м. Києва та необхідність посилення політичної прихильності влади щодо боротьби з туберкульозом в координації із зусиллями громадської адвокації.  Окрім цього учасники заходу підкреслили  важливість забезпечення захисту прав та інтересів громадян України в умовах переходу на амбулаторну модель  лікування туберкульозу, а також використання нових схем лікування резистентного туберкульозу на основі найновітніших ліків.

Модератором круглого столу виступила Ольга Богомолець, народний депутат України, голова Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я.

Від ДУ «Український центр контролю за захворюваннями МОЗ України» у заході взяли участь директор Центру професор Наталія Нізова та заступник директора із організації протитуберкульозних заходів Яна Терлеєва. 

Інші новини