Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Круглий стіл на тему «Порушення прав внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ: моніторинг, адвокація та законодавче врегулювання»
02.12.2015
14:20

Круглий стіл на тему «Порушення прав внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ: моніторинг, адвокація та законодавче врегулювання»

30 листопада 2015 року відбувся круглий стіл на тему «Порушення прав внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ: моніторинг, адвокація та законодавче врегулювання», організатором якої виступила Програма Розвитку ООН в Україні. 

Під час круглого столу презентовано основні результати та рекомендації щодо моніторингу та адвокації прав та свобод внутрішньо переміщених осіб, які живуть з ВІЛ, а також висвітлено актуальні потреби внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з ВІЛ-інфекцією в захисті їх законних прав та свобод.

Впродовж конференції було презентовано кращі практики моніторингу та адвокації прав та свобод ВПО з ВІЛ, рекомендації щодо покращення системи моніторингу та адвокації прав ВПО з ВІЛ та обговорено питання налагодження міжсекторальної співпраці у вирішенні проблемних питань щодо прав внутрішньо переміщених людей, які живуть з ВІЛ.

За результатами обговорення було підписано резолюцію круглого столу.

У заході взяли участь представники державного та недержавного сектору національного та регіональних рівнів та міжнародні організації, що опікуються проблемами ВІЛ/СНІДу та ВПО. Від ДУ "Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України" у заході взяли участь Лариса Гетьман, заступник директора з питань організації медичної допомоги ВІЛ-інфікованим особам та Альона Алексєєва, лікар-епідеміолог Центру моніторингу та оцінки програмних заходів. 

 

 

Інші новини