Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Круглий стіл у рамках реформування протитуберкульозної та СНІД служб Одеської області
08.09.2016
20:22

Круглий стіл у рамках реформування протитуберкульозної та СНІД служб Одеської області

6 вересня в Одесі відбулось засідання круглого столу  на тему «Інфекційний контроль за туберкульозом: рушійна сила реформи протитуберкульозної та СНІД служб Одеської області».

Під час роботи учасники обговорили актуальні питання необхідності інтеграції зусиль та координації дій фтизіатричної та СНІД служб з метою подолання розповсюдження ко-інфекції ТБ/ВІЛ у Одеській області, невідкладне реформування обох служб, можливість будівництва нового корпусу обласного тубдиспансеру, питання щодо оптимізації ліжкового фонду та перепрофілювання кошів, які вивільняться після скорочення ліжок для запровадження заходів інфекційного контролю, амбулаторну модель лікування хворих на туберкульоз.

У засіданні взяли участь Голова Одеської обласної ради Урбанський А. І., голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Одеської обласної ради Садовнік А. А., фахівці КУ «Одеський обласний протитуберкульозний диспансер», КУ «Одеський обласний центр з  профілактики та боротьби зі СНІДом», КУ «Обласна клінічна туберкульозна лікарня», КУ «Обласний протитуберкульозний диспансер №2»,  КУ «Міський протитуберкульозний диспансер м. Одеси». Від УЦКС була запрошена заступник директора з регіональної політики та міжсекторальної взаємодії О. Стельмах. Участь також взяли представники Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні», ГО «Інфекційний контроль в Україні».

Під час засідання Ольга Михайлівна Стельмах виступила з доповіддю на тему «Загальнодержавна цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 – 2016 роки: очікування та проміжний результат», у якій запропонувала аналіз основних завдань Програми протидії туберкульозу, у тому числі й в Одеській області; надала рекомендації про шляхи реалізації пріоритетних завдань для досягнення мети Програми протидії туберкульозу в Україні. 

Учасники круглого столу прийняли рішення про необхідність врахування рекомендацій провідних фахівців з інфекційного контролю, результатів пілотного дослідження амбулаторних моделей лікування хворих на туберкульоз та ко-інфекцію ТБ/ВІЛ у Одеській області.

Інші новини