Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Лікування, моніторинг та нагляд ТБ та МР ТБ на амбулаторному етапі: тренінг в Латвії
24.07.2015
17:56

Лікування, моніторинг та нагляд ТБ та МР ТБ на амбулаторному етапі: тренінг в Латвії

З 13 по 24 липня 2015 року у м. Рига, Латвія за технічної підтримки міжнародної неприбуткової організації РАТН в Україні відбувся тренінг «Лікування, моніторинг та нагляд ТБ та МР ТБ на амбулаторному етапі», в якому взяли участь представники ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України».

Тренінг організовано в рамках проекту «Виклик туберкульозу», який реалізується за кошти Американського агентства з міжнародного розвитку в Миколаївській та Полтавській області. Реалізація зазначеного проекту дозволить покращити систему надання медичної допомоги хворим на мультирезистентний туберкульоз (МР ТБ) в тому числі на амбулаторному етапі лікування.

На тренінгу висвітлювалися питання епідеміології ТБ та МРТБ, методи діагностики та лікування легеневого та позалегеневого ТБ, у тому числі МРТБ та ко-інфекції ТБ\ВІЛ, шляхи попередження розвитку лікарської стійкості, фармакологічного нагляду та фармакологічного менеджменту та питання інфекційного контролю.

За час тренінгу було здійснено візити до районних амбулаторій сімейної медицини та ДОТ кабінетів. По завершенню тренінгу учасники презентували адаптовану для своїх регіонів амбулаторну модель ведення хворих на ТБ та МРТБ.

 

 

Інші новини