Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Ліквідація прогалин – здоров’я та права для ключових груп населення
20.10.2015
15:19

Ліквідація прогалин – здоров’я та права для ключових груп населення

15 – 16 жовтня 2015 року у м. Львів відбулася регіональна зустріч з питань ЛГБТ  та здоров’я в країнах Східної Європи та Центральної Азії  в рамках міжнародної програми розвитку «Bridging the Gaps Health and Right for Key Populations» («Ліквідація прогалин – здоров’я та права для ключових груп населення»), що фінансується  Міністерством іноземних справ Нідерландів та реалізується в Україні  СОС Нідерланди сумісно  з Громадською організацією "Асоціація ЛГБТ «ЛІГА»».

Захід проведений з метою підвищення інформованості ключових стейкхолдерів, задіяних у сфері надання медичних послуг в рамках профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу у секторі громадського здоров’я. В ході зустрічі були підняті питання про проблеми ЛГБТ, що пов’язані з якістю надання медичних послуг. Активісти із Естонії,  Киргизстану, Казахстану, Литви, Росії, Нідерландів, Туреччини, Таджикистану, України, Узбекистану мали можливість поділитися досвідом, обговорюючи кращі практики та отримані уроки в рамках проекту «Bridging the Gaps Health and Right for Key Populations» та діяльності інших партнерів. Обмін досвідом та дискусії проводилися між представниками неурядових організацій, спільноти ЛГБТ, представниками державних  закладів охорони здоров’я та спеціалістами UNAIDS, агентства ПРООН.

Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» у заході взяла участь спеціаліст з моніторингу та оцінки  Українського Центру моніторингу та оцінки виконання програмних заходів з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу Масюк Лілія.

Інші новини