Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
15.09.2022
18:09

МБФ «Альянс громадського здоров’я» дослідив потреби, отримання та надання ВІЛ-сервісів під час війни в Україні

За результатами дослідження МБФ «Альянс громадського здоров’я», вживання наркотичних речовин як ін’єкційним, так і неін’єкційним способами, продовжується під час війни.

Тим не менш, збільшення частоти вживання наркотичних речовин або дозування з початком війни відсутнє, жоден з опитаних респондентів, які практикують їх вживання, не підтвердив цього. Деякі повідомили, що скоротили вживання «основної» речовини через фінансову неспроможність, компенсуючи це аптечними препаратами.

Більше того, використання нестерильного інструментарію є критичним на тимчасово окупованих територіях, у регіонах активних бойових дій або у період загострення безпекової ситуації, коли клієнти бояться виходити на вулицю і вимушені практикувати спільне використання шприців.

Більше про потреби, отримання та надання ВІЛ-сервісів під час війни в Україні читайте в узагальненому звіті за результатами досліджень та рутинного моніторингу серед ключових груп і фахівців неурядових організацій, які провів МБФ «Альянс громадського здоров’я». 

У звіті ви знайдете інформацію про:

  • зміни в повсякденному житті ЛВНІ, СП, ЧСЧ та транс*людей;
  • ризиковані практики під час війни;
  • користування послугами НУО;
  • АРТ, ЗПТ та ПрЕП в умовах війни;
  • функціонування НУО в умовах війни;
  • рекомендації за результатами досліджень.

Коротко про зміни в наркосцені під час війни в інфографіці

Довідково

Ця активність реалізована МБФ «Альянс громадського здоров’я» у межах проєкту «Удосконалення каскаду лікування ВІЛ для ключових груп населення шляхом диференційованого виявлення нових випадків та залучення до лікування, нарощення потенціалу ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та стратегічної інформації в Україні».

Інші новини