Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у міжнародній конференції щодо подолання ВІЛ/СНІД
29.02.2016
19:22

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у міжнародній конференції щодо подолання ВІЛ/СНІД

23 лютого 2016 року  мер Києва Віталій Кличко взяв участь у міжнародній конференції «Боротьба з бідністю і нерівністю задля подолання СНІДу: проблеми ВІЛ, бідності і нерівності в містах» у Вашинготоні, США.

За результатами конференції міжнародні та донорські організації під егідою Світового банку планують виділити Києву кошти на заходи з подолання епідемії ВІЛ/СНІДу.


 «Київ вітає глобальну ініціативу по боротьбі з ВІЛ Fast-Track Cities і ми готові увійти до команди обраних міст, – задля просування інновацій на шляху до зупинення епідемії СНІДу. ВІЛ/СНІД сьогодні – це проблема не однієї окремої країни чи якогось одного міста. Ця хвороба є загрозою та викликом усьому світу. І ми повинні зробити все можливе, щоб її подолати», – зазначив Віталій Кличко.

Мер української столиці зауважив, що Київ увійшов до переліку мегаполісів у світі, що найбільш уражені епідемією ВІЛ/СНІДу, і посідає 4-е місце серед інших регіонів України за рівнем поширеності ВІЛ-інфекції.

«За оціночними даними, у Києві живуть понад 32 тисячі людей з ВІЛ. Однак, лише третина з них охоплені медичним спостереженням. Так, ситуація складна, проте за останніх 10 років за участю громадських організацій спільними зусиллями Україні вдалося досягти певних успіхів», – сказав Віталій Кличко.

У міжнародній конференції щодо подолання СНІДу беруть участь світові політики, науковці, організації-спонсори, лідери громадянського суспільства, правозахисники. Захід покликаний підтримати зусилля ініціативи по боротьбі з ВІЛ Fast-Track Cities. Одна з цілей конференції – напрацювати чіткі стратегії подолання СНІДу і бідності в мегаполісах, які найбільше потерпають від цього. Так, на зустрічі особливу увагу приділили трьом містам, зокрема Києву.

Організатори заходу – Група Світового банку, Об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН, Міжнародна організація праці, організація Housing Works і координатор Служби всесвітнього здоров’я США.
 

 

Інші новини