Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Методичні рекомендації щодо використання ультрафіолетового бактерицидного випромінювання
04.09.2015
16:33

Методичні рекомендації щодо використання ультрафіолетового бактерицидного випромінювання

Фахівцями ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» за підтримки ГО "Інфекційний контроль" було розроблено проект методичних рекомендацій щодо використання ультрафіолетового бактерицидного випромінювання для знезараження повітря в приміщеннях закладів охорони здоров’я.

Ультрафіолетові бактерицидні опромінювачі – це пристрої, обладнані  бактерицидними ультрафіолетовими лампами, що застосовуються в приміщеннях для знезараження повітря та відкритих поверхонь об’єктів навколишнього середовища з метою зниження рівня обсіменіння мікроорганізмами та для запобігання розповсюдження збудників інфекційних хвороб.

Ультрафіолетове бактерицидне опромінення повітряного середовища приміщень  є санітарно-протиепідемічним (профілактичним) заходом, спрямованим на зниження кількості мікроорганізмів та профілактику інфекційних хвороб, та мають використовуватися у приміщеннях з високим та середнім ризиком контамінації мікобактеріями туберкульозу,  підвищеним ризиком поширення збудників інших інфекцій, а також у приміщеннях з великим скупченням людей.

Проект методичних рекомендацій щодо використання ультрафіолетового бактерицидного випромінювання направлені на погодження експертної комісії Міністерства охорони здоров’я України.

Звертаємось до професійної аудиторії з проханням надати свої експертні коментарі та пропозиції щодо вказаного документу.

Свої коментарі прохання надсилати на електронну адресу: ukraids@ukrpost.ua

З документом Ви можете ознайомитись за посиланням або 

 

Інші новини