Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
МОН затвердив стандарт вищої освіти за спеціальністю «громадське здоров’я» для магістерського рівня
17.12.2018
15:20

МОН затвердив стандарт вищої освіти за спеціальністю «громадське здоров’я» для магістерського рівня

Наказом Міністерства освіти і науки України від 12 грудня 2018 р. затверджено новий стандарт вищої освіти за спеціальністю «громадське здоров’я» для магістерського рівня. Розробкою документа займалися фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ України.

«Затвердження цього стандарту є важливим кроком у процесі розвитку наукового та професійного потенціалу сфери громадського здоров’я України, а також працевлаштування фахівців у структурах державної системи громадського здоров’я, що є стратегічно важливим для реалізації політики розвитку кадрового потенціалу цієї сфери, — зауважив перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Віктор Ляшко. ­— Покращення громадського здоров’я країни є нині пріоритетом сфери охорони здоров’я. Відповідно, поява такої спеціалізації це закріплює та допоможе посилити цю галузь висококваліфікованими фахівцями».

Стандарт є рамковим документом, у якому визначено сукупність обов’язкових вимог до змісту і результатів освітньої діяльності закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців сфери громадського здоров’я.

Перелік спеціальних компетенцій та результатів навчання, визначених цим стандартом, відповідає як міжнародним нормам, зокрема фаховим вимогам від Європейської асоціації громадського здоров’я, так і реальним потребам галузі охорони здоров’я в України.

Ознайомитися з Наказом Міністерства освіти і науки України від 12 грудня 2018 р. № 1383 «Про затвердження стандарту вищої освіти за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» для другого (магістерського) рівня вищої освіти» в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» можна тут.

Найближчим часом фахівці ЦГЗ планують завершити розробку й затвердити стандарти для першого (бакалаврського) і третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти, за якими готуватимуть фахівців сфери громадського здоров’я.

 

Інші новини