Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Моніторинговий візит до ОКЗ «Криворізький центр профілактики та боротьби зі СНІДом»
15.07.2016
21:38

Моніторинговий візит до ОКЗ «Криворізький центр профілактики та боротьби зі СНІДом»

В рамках виконання заходів міжнародного проекту «Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через зміцнення систем охорони здоров’я» (ACCESS), 11 липня 2016 року фахівцем ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» було здійснено моніторинговий візит до ОКЗ «Криворізький центр профілактики та боротьби зі СНІДом». Візит проведено з метою оцінки стану виконання заходів, передбачених Планом дій, що був розроблений для Центру СНІДу за результатами якісної оцінки закладу за методикою CLASS, що відбулась у березні 2014 року.

В рамках візиту, за участі головного лікаря Кругленка Г.Л. та заступника головного лікаря Самко І.С., відбулась робоча зустріч під час якої було обговорено основні результати та існуючі, в рамках реалізації Плану дій, проблеми.

Варто відзначити, що станом на липень 2016 року, власними зусиллями керівництва та фахівців закладу є реалізованими більше, аніж 90% заходів, що були  заплановані в рамках Плану дій.

Одним із важливих результатів впровадження Плану дій, стало забезпечення закладу комп’ютерною технікою.  Адже за результатами оцінки CLASS експерти, зокрема, акцентували увагу, що наявна в Центрі СНІДу застаріла комп’ютерна техніка унеможливлює якісну та оперативну роботу фахівців закладу, в тому числі – фахівців новоствореного відділу моніторингу та оцінки. За сприяння ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» та за технічної підтримки проекту МЕТІДА для Центру СНІДу, в січні 2016 року було надано 4 стаціонарні комп’ютери. Окрім цього, Криворізьке міське відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» теж долучилося до вирішення актуальних проблем Центру СНІДу надавши для закладу в тимчасове користування ноутбук.

Інші новини