Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Моніторинговий візит фахівців УЦКС до закладів охорони здоров’я Миколаївської області
06.10.2015
18:37

Моніторинговий візит фахівців УЦКС до закладів охорони здоров’я Миколаївської області

З 30 вересня по 2 жовтня відбувся моніторинговий візит фахівців ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» до закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу ВІЛ-інфікованим пацієнтам та хворим на туберкульоз у Миколаївській області,  з метою здійснення технічної та організаційно-методичної допомоги на місцях.

В рамках візиту було відвідано Миколаївський обласний протитуберкульозний диспансер, Миколаївський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом, Центр первинної медико-санітарної допомоги №2, Центр первинної медико-санітарної допомоги №5, Вознесенська центральна районна лікарня (сайт АРТ), Управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації. В рамках візиту відвідано.

Особливу увагу було привернуто до лікування хворих на туберкульоз, особливо мультирезистентний, здійснення заходів протидії захворюванню на ко-інфекцію (туберкульоз/ВІЛ-інфекцію/СНІД), налагодження процесу виявлення туберкульозу, зокрема залучення фахівців первинної ланки до ранньої діагностики захворювання. 

По результатам візиту фахівці УЦКС представили керівництву Управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації результати роботи моніторингової команди, а також наголосили на досягненнях та проблемних моментах, які потребують покращення.

Також у часники моніторингового візиту взяли участь у проведенні семінарського заняття з питань надання допомоги хворим на ТБ та МР ТБ на амбулаторному етапі лікування за підтримки організації РАТН в рамках реалізації проекту «Challenge TB».

Інші новини