Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
На Медичних пікніках у Києві діти створили понад 200 Тарілок здорового харчування
21.05.2018
17:30

На Медичних пікніках у Києві діти створили понад 200 Тарілок здорового харчування

Всеукраїнський освітній проект «Здорове харчування для дітей» взяв участь у Медичних пікніках, які пройшли 19 травня 2018 року у парку Шевченка у Києві. За час заходу на стенді проекту юними учасниками було створено понад 200 особистих Тарілок здорового харчування, а консультації щодо правильного харчування отримали більше 500 осіб.

Медичні пікніки – фестиваль для популяризації здорового способу життя, який проводиться в межах «Року науки в Києві». На локації проекту «Здорове харчування для дітей» учасники від 3 до 15 років знайомилися з засадами правильного харчування та створювали свої власні Тарілки здорового харчування. За час роботи пікніків хлопці та дівчата створили понад 200 особистих Тарілок. Поки дітвора займалася практичною роботою, їх батьків, бабусь та дідусів, а також усіх інших відвідувачів консультували волонтери проекту. Загалом консультації отримали близько 500 людей. Автор ініціативи «Здорове харчування для дітей» Ольга Ільюхіна також виступила у лекторії Медичних пікніків з розповіддю про кроки від ідеї до запуску та перші результати роботи проекту.

«На Медичних пікніках ми знову побачили, який великий інтерес викликає питання правильного харчування у людей будь-якого віку – від найменших до найстарших! Якщо в школах ми проводимо заходи для учнів 1-8 класів, то тут Тарілки створювали діти від 3 до 15 років, а деколи і батьки приєднувалися до цього захопливого процесу, - розповідає Ольга Ільюхіна, автор проекту «Здорове харчування для дітей». – Наш стенд продовжував працювати, навіть коли сусідні локації вже закінчили роботу, адже діти не тільки не хотіли розходитися, а ще й приводили нових учасників».

«Ми підтримуємо таке практичне втілення національних рекомендацій зі здорового харчування і Тарілки здорового харчування, коли і діти, і їхні батьки зможуть в ігровій формі познайомитись з корисними звичками та стати здоровішими», – зазначив Владислав Збанацький, заступник генерального директора «Центру громадського здоров’я».

Мета проекту «Здорове харчування для дітей» - підвищення рівня обізнаності школярів із засадами здорового харчування та мотивація дітей і батьків до здорового способу життя. Матеріали проекту узгоджені та рекомендовані до використання Асоціацією дієтологів України та Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

На даний час до участі у майбутніх заходах вже зареєструвалися понад 230 шкіл і близько 7000 дітей з усієї України. Пройти реєстрацію можуть вчителі та батьки за 2 хвилини за посиланням: https://goo.gl/brr1UW. Автори проекту запрошують до співпраці партнерів - соціально-відповідальні компанії з усієї країни, які готові підтримати проект і посприяти поширенню корисних знань серед школярів, вчителів і батьків.

Зареєструватися на заходи проекту:

Зареєструватися можуть вчителі та батьки за 2 хвилини за посиланням: https://goo.gl/brr1UW.

Проект запрошує до співпраці партнерів:

Пишіть на ZdoroveHDD@gmail.com.

 

 

Довідка про проект «Здорове харчування для дітей»:

  • «Здорове харчування для дітей» - це ексклюзивний проект, розроблений ініціативною групою фахівців, для дітей від 6 до 14 років.
  • Мета проекту – підвищення рівня обізнаності школярів з засадами здорового харчування та мотивація дітей і батьків до здорового способу життя.
  • Особливість програми в тому, що вона робить акцент на всесвітньо визнаних підходах до здорового харчування, і знайомить з ними школярів у інтерактивній та ігровій формі.
  • Програму рекомендовано до проведення Асоціацією дієтологів України та Центром громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.
  • При розробці програми також використано рекомендації Національної служби охорони здоров’я (NHS, Велика Британія), MyPlate (США).
  • Теми заходів, які планується проводити протягом 2018-2019 років: «Тарілка здорового харчування», «Веселка на тарілці», «Солодкий урок», «Світлофор на кухні» та інші.

 

Контакти:

Ольга Ільюхіна, автор проекту «Здорове харчування для дітей» в Україні

Garland.ua@gmail.com  |  ZdoroveHDD@gmail.com  | https://www.facebook.com/olga.ilyukhina

 

 

Інші новини