Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Національна літня школа з моделювання епідемії ВІЛ/СНІД
03.08.2016
17:38

Національна літня школа з моделювання епідемії ВІЛ/СНІД

З 25 по 29 липня у м. Одеса відбулась Національна літня школа з моделювання епідемії ВІЛ/СНІД за участю представників національних та міжнародних організацій. Захід відбувся в рамках проекту з технічної допомоги у сфері моніторингу й оцінки та ефективного використання даних (METIDA) і був організований Альянсом громадського здоров’я спільно з ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ»  за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань (Атланта, США).

Метою зустрічі було посилення експертизи та технічної спроможності національних та регіональних експертів у сфері проведення моделювання епідемії ВІЛ/СНІД та формування пулу національних експертів із моделювання.

Учасниками літньої школи стали представники національних партнерів, які працюють у сфері ВІЛ в Україні: CDC, UNODC, UNAIDS, Світового Банку, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського, регіональних центрів СНІДу та інші національні партнери. Від УЦКС у заході взяли участь завідувач Центру моніторингу й оцінки програмних заходів  Кузін І. В., лікар-епідеміолог Центру МіО Марциновська В. А. та інженер-програміст Центру МіО Цибульська Л. О. Тренерами літньої школи виступили фахівці міжнародного рівня, провідні експерти у сфері моделювання епідеміологічних процесів.

Під час зустрічі учасники обговорили алгоритми побудови прогнозів епідемії ВІЛ/СНІД в основних інструментах моделювання: SPECTRUM, AEM (AIDS Epidemic Model), Optima та ECDC HIV modelling tool, порівняли моделі та результати моделювання між собою. Було зроблено рекомендації щодо подальших кроків із моделювання епідемії ВІЛ на національному та регіональному рівнях.

Інші новини