Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Національний портал стратегічної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу офіційно переданий у керування Центру громадського здоров’я
03.11.2017
17:00

Національний портал стратегічної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу офіційно переданий у керування Центру громадського здоров’я

У п’ятницю 3 листопада відбулось офіційне передання Національного порталу стратегічної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу http://hiv.phc.org.ua/nationalportal/ у керування Центру громадського здоров’я МОЗ України. Відповідні документи сьогодні підписали Олександр Вовченко, в. о. Генерального директора Центру громадського здоров’я, та Альона Герасимова, директор проекту USAID RESPOND.

Національний портал розроблявся і створювався протягом 3,5 років в рамках проекту USAID RESPOND з метою оптимізації доступу стейкхолдерів до стратегічної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу. Починався він із систематизації окремих компонентів, створення регіональних профілів, зручної візуалізації бюлетенів тощо, а зараз портал об’єднує в собі кілька інтерактивних інтернет-ресурсів у сфері моніторингу та оцінки та стратегічної інформації з питань протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу і консолідує всю інформацію за напрямами:

  • регіональні профілі
  • реєстр ВІЛ-сервісних організацій і донорів
  • картування
  • регіональні центри МіО
  • реєстр інтервенцій у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу в Україні
  • план тренінгів
  • дослідження
  • електронна бібліотека публікацій
  • МіО програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Вся інформація, зібрана на порталі, сприятиме розвитку культури використання даних та прийняття рішень у цій сфері всіма зацікавленими особами у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу.

Під час передачі Альона Герасимова, директор проекту USAID RESPOND, зазначила: «Нам було дуже приємно працювати над національним порталом, який зараз є відповіддю на багато запитів щодо доступної та актуальної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу. Варто сказати, що не в кожній країні є подібні ресурси, і міжнародні донори дуже вражені, що такий портал існує в Україні. Хочеться вірити, що він буде корисною і зручною платформою для користування, і всі зацікавлені особи зможуть приймати правильні програмні рішення, спираючись на ці дані».

Олександр Вовченко, в. о. Генерального директора Центру громадського здоров’я, зазначив: «Ми  дякуємо колегам за величезну роботу зі творення такого потужного єдиного ресурсу стратегічної інформації у сфері протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу, результат цієї роботи перевищив наші очікування.  Центр громадського здоров’я, піклуючись про збереження й укріплення здоров’я населення України, і надалі буде підтримувати і розвивати цей корисний портал для поширення і популяризації інформації з протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу як на національному, так і на регіональному рівні. Також приємно, що ця активність підтримується Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією та іншими міжнародними донорами». 

Інші новини