Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Національний тиждень громадського здоров’я в США: 1 млрд.кроків
04.07.2016
15:22

Національний тиждень громадського здоров’я в США: 1 млрд.кроків

Масові інформаційні кампанії, спрямовані на підвищення обізнаності загального населення щодо здорового способу життя та відповідального ставлення до стану свого здоров’я, сприяють ефективній профілактиці та своєчасному виявленню захворювань і, відповідно, їх подальшому дієвому лікуванню.

Хронічні серцево-судинні та онкозахворювання і стани здоров’я, пов’язані з діабетом та ожирінням, очолюють рейтинг найчастіших причин смерті та основних причин погіршення стану здоров’я громадян США. Загальновідомо, що фізична активність, наприклад, ходіння, знижує ризик виникнення хронічних захворювань та покращує якість життя, психічного здоров’я та сприяє здоровому процесу старіння. 

 4-10 квітня 2016 року в рамках Національного тижня громадського здоров’я Американська Асоціація Громадського Здоров’я (APHA) закликала громадськість Сполучених Штатів Америки доєднатись до ініціативи та спільно зібрати 1 млрд. кроків. Акція об’єднала понад 3400 осіб, які разом здолали дистанцію у 681 млн. кроків, з я яких 22 особи пройшли більше 1 млн. кроків за тиждень. В середньому кожний учасник пройшов близько 6 тис. кроків на день.

Щороку Асоціація через запуск національної кампанії інформує широкі верстви населення, представників політикуму та клініцистів США  про важливість розвитку громадського здоров’я та необхідність покращити стан здоров’я нації. Нові тематики інформаційних кампаній підвищують престиж професій у сфері охорони здоров’я, а також впливають на федеральне законодавство країни.

Минулого року Національний тиждень громадського здоров’я відбувся 4-10 квітня 2016 року. У наступному році акція відбудеться 3-9 квітня 2017 року, до якої має намір долучитися і Україна.

Більше інформації за посиланням http://www.nphw.org/about

Інші новини