Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Наступні кроки у розробці медичної інформаційної системи «ВІЛ-інфекція в Україні»
17.09.2015
17:20

Наступні кроки у розробці медичної інформаційної системи «ВІЛ-інфекція в Україні»

17 вересня відбулася чергова робоча зустріч з розробки медичної інформаційної системи «ВІЛ-інфекція в Україні»   (МІС ВІЛ), що проходила за участю представників МОЗ України, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», ВБО «Мережа людей, що живуть з ВІЛ», Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Медична інформаційна системи «ВІЛ-інфекція в Україні» (МІС ВІЛ) є важливим компонентом функціонування Єдиної інформаційної системи охорони здоров’я України. Питання розробки та пілотування МІС ВІЛ включено до Комплексного плану розширення доступу населення до профілактики ВІЛ-інфекції, діагностики, лікування, догляду та підтримки хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні у 2015 – 2016 роках. Розробка даного інформаційного продукту виконується за технічною підтримкою ВБО «Мережа людей, що живуть з ВІЛ» в рамках проекту «Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через зміцнення системи охорони здоров’я» (ACCESS) за фінансової підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC) в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД – (PERFAR).

У ході зустрічі були обговорені питання усунення дублювання надання даних МІС ВІЛ, підвищення достовірності медичної інформації при автоматизації введення і перевірок даних ВІЛ-інфікованого пацієнта, відповідність створених довідників епідеміологічного та клінічного модулів офіційним формам обліку та звітності з питань ВІЛ/СНІДу. Також  на зустрічі були розглянуті та погоджені доопрацювання МІС ВІЛ, що виконувалися на підставі зауважень та пропозицій, отриманих за результатами проведеного пілотування інформаційної системи на базі Київського міського центру профілактики і боротьби зі СНІДом. Подальшим кроком впровадження МІС ВІЛ буде доопрацювання модулю «Логістика» та пілотування бази даних у Вінницькому та Одеському обласних центрах СНІДу.

Від УЦКС в заході взяли участь в.о. зав. Центру МіО, лікар-епідеміолог Віолета Марциновська, спеціаліст з баз даних Лариса Цибульська та спеціаліст з кординації лікувальних програм в ДПтСУ, лікар-інфекціоніст Тетяна Стариченко.

Інші новини