Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Науково-практична конференція з розвитку системи громадського здоров’я пройшла в Ужгороді
21.05.2018
18:30

Науково-практична конференція з розвитку системи громадського здоров’я пройшла в Ужгороді

17-18 травня 2018 року в Ужгороді пройшла науково-практична конференція «Актуальні питання розвитку системи громадського здоров’я в Україні». Участь в заході взяли представники Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я МОЗ України, експерти ВООЗ в Україні,  спеціалісти з комунікацій та експерти міжнародних організацій-партнерів МОЗ, науковці та практики в сфері громадського здоров’я України.

Учасники конференції обговорили питання реформи громадського здоров’я на національному, регіональному та місцевому рівнях, формування кадрового потенціалу та розвиток освітніх програм системи громадського здоров’я, принципи впровадження комунікацій в громадському здоров’ї та реформу охорони здоров’я.

Роботу конференції було побудовано у форматі секцій, панельних дискусій та круглих столів. В межах роботи, учасники конференції взяли участь в роботі круглого столу «Глобальний тягар захворювань (ГТЗ) – майбутні напрямки використання результатів дослідження», де розглянули напрямки та стан ГТЗ в Україні, а також обговорили можливі шляхи співпраці в сфері ГТЗ для України в майбутньому.

Результатом двох днів роботи став документ, що, на думку делегатів, може стати основою для розробки державної політики у сфері громадського здоров’я. Вона фокусуватиметься на чотирьох напрямках: підготовці кадрів, наукових дослідженнях у сфері громадського здоров’я, комунікації у сфері громадського здоров’я та  оцінці глобального тягаря хвороб на соціально-економічний та демографічний розвиток держави.

Інші новини