Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Навчальний курс з реформування систем охорони здоров'я та сталого фінансування
19.09.2016
12:55

Навчальний курс з реформування систем охорони здоров'я та сталого фінансування

У рамках Проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» та завдяки співпраці Національної академії державного управління при Президентові України та Гарвардської школи громадського здоров’я ім. Т.Х. Чена впроваджено навчальний курс з реформування систем охорони здоров'я та сталого фінансування, що відбувся 12-16 вересня

Під час навчання розглядалися елементи систем і реформи у галузі охорони здоров'я у різних країнах світу. Для аналізу використовувався новітній Гарвардський підхід, опираючись на який, учасники курсу готували пропозиції для реалізації ініціатив з реформування системи охорони здоров’я в Україні та обґрунтовували запропоновані реформи з технічного, етичного та політичного боку.

Викладачами навчального курсу стали професор у сфері економіки факультету політики та управління в галузі охорони здоров'я та факультету глобального здоров'я і народонаселення Гарвардської школи громадського здоров'я ім. T.Х. Чена Вільям Шяо, старший викладач з глобальної політики в галузі охорони здоров'я та директор Міжнародної програми систем охорони здоров'я Гарвардської школи громадського здоров'я ім. T.Х. Чена Томас Боссерт та докторантка факультету глобального здоров'я і народонаселення Гарвардської школи громадського здоров'я ім. T.Х. Чена Ірина Постоловська.

Курс з реформування систем охорони здоров'я і забезпечення їх сталого фінансування є практичною і комплексною основою для розуміння систем охорони здоров'я та їхньої ефективності, а також структурованим підходом до розробки політики реформування системи охорони здоров'я з метою підвищення її ефективності.

Від УЦКС у курсі взяла участь заступник директора УЦКС з питань організації протитуберкульозних заходів Яна Терлеєва. 

Інші новини