Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Оголошуємо набір медичних працівників для участі у груповій супервізії
28.04.2023
14:22

Оголошуємо набір медичних працівників для участі у груповій супервізії

З метою покращення емоційно-психологічного стану медичного персоналу, Центр громадського здоров’я оголошує про набір медичних працівників (лікарів, медичних сестер та медичних братів) для участі у групах підтримки.

Орієнтовна кількість учасників 1 групи: 10 

Цілі зустрічей:
- психологічне розвантаження та підтримка;
- розвиток та підсилення психологічної стійкості;
- профілактика емоційного вигоряння;
- підвищення обізнаності щодо емоційно-психологічного виснаження та вигорання.

Формат зустрічей:
онлайн зустрічі один раз на один-два тижні на платформі Zoom.  

Тривалість: до 2-х годин (в залежності від кількості учасників).

Кількість зустрічей: 10

Умови участі:

1. Готовність учасника працювати у групі (ділитися особистою інформацією та переживаннями з іншими учасниками);

2. Можливість постійного відвідування групових занять у визначений день та час до закінчення групи;

3. В разі відсутності з поважної причини, попередити про свою відсутність за 24 години до початку заняття.  Пропустити можна не більше 2-х занять.

4. Ввімкнена камера, наявність робочого мікрофону. Учасники мають знаходитись в  безпечному просторі, де зможуть вільно розмовляти на теми, що хвилюють. Бажано знаходитись в окремому приміщенні, якщо немає такої можливості - наявність навушників обов’язкова.

5. Укладання інформаційної згоди.

Правила групи:

1. Група закритого типу. Перші дві зустрічі проходять в форматі відкритої групи, учасники можуть доєднатись. З  третьої зустрічі група переходить в закритий формат – нові учасники не приймаються.

2. Конфіденційність — вся інформація особистого характеру, отримана в групі, є конфіденційною і не підлягає розголошенню.

3. Взаємна повага до учасників (не оцінюємо, не коментуємо, а говоримо про себе, не перебиваємо).

Тематика зустрічей:

1. Знайомство і визначення запиту учасників. Відпрацювання перших технік самодопомоги.

2. Психоедукація*, щодо психологічної травми, гострої реакції на стрес, ПТСР. Практичні вправи на саморегуляцію емоцій.

* пояснення і донесення до людей необхідної інформації про психічне здоров'я, психологічні негаразди та їх наслідки для особистості

3. Вторинна травматизація. Мультимодальна модель копінг стратегій BASICPh (теорія+практика).

4. Депресія. Психоедукація та відпрацювання практичних навичок самодопомоги (в методі інтерперсональної терапії – рекомендовано ВООЗ та протоколом NICE).

5. Складні емоції в роботі з пацієнтами. Групове відреагування (техніки КПТ).

6. Розлади сну. Робота з симпатичною та парасимпатичною нервовою системою.

7. Почуття провини та синдром рятівника у лікарів. Практична робота з використанням технік наративної експозиційної терапії (рекомендовано протоколом NICE).

8. Тривога та супутні розлади у фахівців допоміжних професій. Практичні вправи (техніки КПТ).

9. Формування у лікарів звичок турботи та екологічного ставлення до себе. Резилентність*. Практичні вправи.

*Психологічна резилентність (або резильентність, від англ. resilience — пружність, еластичність) — це вроджена динамічна властивість особистості, що лежить в основі здатності долати стреси та важкі періоди конструктивним шляхом. Незважаючи на те, що ця властивість уроджена, її можна розвивати.

10. Завершення групового процесу. Формування мережі взаємодопомоги.

Точний зміст і тематика наступних зустрічей обговорюється з учасниками і може змінюватись відповідно групової динаміки та запиту учасників.

Ми залучили найкращих спеціалістів для допомоги лікарям. Серед них досвідчені фахівці в галузі психології та підтримки:

Іванченко Світлана 

Має понад 20 річний досвід в галузі психології, здобула рівень магістра в Центрально-Європейському університету м. Будапешт. Працювала у програмах по зменшенню шкоди від вживання наркотиків, наукових інститутах та аналітичних центрах. Активний учасник Міжнародних благодійних фондів в якості менеджера програми з підтримки пацієнтів, освіти та психологічного консультування. Останні роки працює психологом з підтримки пацієнтів. З вересня 2022 року психолог ДЗ Центру психічного здоров'я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України».

Сіренко Тетяна

Здобула спеціальність «Практичний психолог в закладах освіти» Ніжинського національного університету ім. Миколи Гоголя. Працює на посаді заступниці директора ДЗ Центр психологічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова Поляна». За свій досвід роботи, Тетяна була учасником та координатором міжнародних проєктів з надання допомоги, координатором проєктів ОБСЄ України, працювала зі складними випадками, з військовими, які пережили полон та катування. Експерт українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я України». Активно проводить тренінги та семінари.

Тетяна Малецька 

Практикуюча психологиня Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів "Лісова Поляна". Тетяна має великий досвід роботи з ветеранами та діючими військовослужбовцями, має досвід психоедукації пацієнтів, роботі індивідуально та у групах. Здійснювала психодіагностику психоемоційного стану пацієнтів під час лікування та реабілітації. Вихованка Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Практична психологія».

Бондаренко Леся

Отримала спеціальність «Психологія» Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова. З 2022 року здобуває спеціальність «Клінічна супервізія та консультація» Міжнародного інституту післядипломної освіти. Леся Олександрівна працювала практичним психологом, волонтером та травматерапевтом. Має великий досвід роботи з ПТСР та КПТСР, емоційним виснаженням та вигоранням. Забезпечувала супровід та підтримку ветеранів, має досвід в роботі з горем та втратою. Забезпечувала стабілізацію психоемоційного стану.  Зараз працює практичним психологом ДЗ Центр психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова Поляна». Є супервізором навчального курсу Клінічна психологія, спеціалізація «Травматерапія».

Для отримання доступу до курсу заповніть форму реєстрації за посиланням: https://bit.ly/3mJl6qg

 

Інші новини