Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Опікунська рада ЦГЗ визначила пріоритетні напрями роботи на 2019 рік
26.02.2019
16:05

Опікунська рада ЦГЗ визначила пріоритетні напрями роботи на 2019 рік

За результатами засідання до пріоритетів Опікунської ради включено популяризацію концепції громадського здоров’я; вдосконалення та адвокацію законодавства у сфері громадського здоров’я, розширення та налагодження міжнародного співробітництва; залучення та підвищення ефективності використання ресурсів тощо.

Крім того включено питання адвокації та просування проектів законів «Про систему громадського здоров’я», «Про біологічну безпеку та біозахист», «Про обов’язкове йодування солі», а також налагодження співпраці з ЄС щодо визначення пріоритетів технічної допомоги у сфері безпеки крові та гармонізації законодавства у цій сфері.

У засіданні Опікунської ради взяли участь представники секретаріату Кабміну, Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я, Національної академії медичних наук України, профспілок працівників охорони здоров’я, громадських об’єднань і асоціацій, основною сферою діяльності яких є громадське здоров’я. Також були присутні спостерігачі від міжнародних організацій і керівництво ЦГЗ.

Нагадаємо, що 12 жовтня 2018 р. керівництво Центру громадського здоров’я ухвалило рішення утворити Опікунську раду і затвердило положення про неї. Відповідні наказ і положення опубліковано на сайті ЦГЗ.

Опікунська рада є консультативно-дорадчим органом, який створено з метою залучення громадськості до реалізації державної політики у сфері громадського здоров’я та сприяння діяльності Центру.

Детальніше ознайомитися з інформацією про діяльність Опікунської ради можна на її офіційній сторінці на сайті ЦГЗ.

Інші новини