Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
16.12.2016
15:55

Організація впровадження тестування на ВІЛ із застосуванням швидких тестів

З 20-21 грудня 2016 р. в Києві проходив семінар-нарада щодо організація впровадження тестування на ВІЛ із застосуванням швидких тестів. Метою семінару було напрацювати шляхи розширення тестування на ВІЛ із застосуванням швидких тестів з метою досягнення цілі «90% людей, які живуть з ВІЛ, знають свій ВІЛ-статус».

Для обговорення цього питання зібралися керівники департаментів охорони здоров’я ОДА/КМДА, керівники управлінь охорони здоров’я міських рад, керівники управлінь охорони здоров’я районних у м. Києві державних адміністрацій, головні лікарі обласних та міських центрів профілактики та боротьби зі СНІДом, головні лікарі районних ЦПМСД, керівники пілотних проектів та представники Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Лариса Гетьман, радник Генерального директора ЦГЗ МОЗ України, представила учасникам стратегію ЮНЕЙДС щодо ліквідації епідемії ВІЛ/СНІДу до 2030 року та виклики для України та шляхи їх подолання в контексті цієї програми. 

Представники кожного з 7 регіонів презентували стан тестування на ВІЛ та шляхів розширення тестування із застосуванням швидких тестів. 

Інші новини