Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Особливості розвитку ВІЛ-послуг в контексті реформування системи охорони здоров’я: на допомогу сімейному лікарю
08.09.2015
15:11

Особливості розвитку ВІЛ-послуг в контексті реформування системи охорони здоров’я: на допомогу сімейному лікарю

8 вересня 2015 року у м. Львів відбулася спікерська серія «Особливості розвитку ВІЛ-послуг в контексті реформування системи охорони здоров’я: на допомогу сімейному лікарю».

Учасниками заходу стали представники  ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» (УЦКС), департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», головний позаштатний фахівець за спеціальністю «Сімейна медицина» Львівської області, експерти з реформування галузі охорони здоров’я, Львівський обласний центр СНІДу, сімейні лікарі Львівської області.

У ході презентації «Роль та місце первинної ланки у реформі системи охорони здоров’я» експерт з питань реформування Володимир Курпіта  висвітлив ключові проблеми реформи системи охорони здоров’я, оцінку лікарів первинної ланки необхідності реформи охорони здоров’я, питання управління та фінансування в контексті реформ, підкреслив роль та місце сімейного лікаря в здійсненні реформ.

Лариса Гетьман, заступник директора з організації допомоги ВІЛ-інфікованим УЦКС, виступила з презентацією «Роль та місце служби СНІДу в організації надання послуг з профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції в Україні», в рамках якої надала інформацію щодо епідеміологічної ситуації по ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні та світі, висвітлила особливості організації надання допомоги пацієнтам з ВІЛ-інфекцією в Україні, зазначила мету та завдання служби СНІДу на шляху подолання епідемії; зупинилася на спільних точках перетину служби СНІДу та первинної ланки у наданні послуг щодо профілактики, діагностики, лікування ВІЛ-інфекції.

Регіональні експерти у протидії ВІЛ/СНІДу у Львівській області в ході обговорення  розповіли про епідеміологічну ситуацію щодо ВІЛ-інфекції у Львівській області, сильні та слабкі сторони щодо діагностики, профілактики та лікування ВІЛ-інфекції у Львівській області, окремо розглянули питання взаємодії служби СНІДу та сімейних лікарів у Львівській області.

По результатам спікерської серії було проведено брифінг для преси.

 

 

Інші новини