Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Парламентська платформа боротьби з туберкульозом відзначає перший рік успішної діяльності
04.10.2018
17:00

Парламентська платформа боротьби з туберкульозом відзначає перший рік успішної діяльності

3 жовтня 2017 р. народні депутати Верховної Ради України створили Парламентську платформу боротьби з туберкульозом. Міжфракційне об’єднання поставило собі за мету консолідувати зусилля із подолання епідемії туберкульозу в нашій країні.

За рік своєї діяльності Платформа досягла значного прогресу у сфері подолання ТБ, зокрема:

  • брала активну участь у підготовці України до участі в Нараді високого рівня ООН з питань ТБ;
  • сприяла ухваленню Резолюції ПАРЄ із чіткими рекомендаціями щодо подолання ТБ в Європейському регіоні;
  • тісно співпрацює з міжнародним рухом парламентарів Global TB Caucus;
  • організувала низку масштабних міжсекторальних публічних заходів із протидії ТБ.

На сьогодні ініціативу підтримали 47 депутатів ВРУ. За словами організаторів Платформи, цей рік є вирішальним у боротьбі з недугою і в Україні, і в усьому регіоні СЄЦА, і на глобальному рівні. Ухвалення Резолюції ПАРЄ № 2219 за доповіддю голови МФО Сергія Кіраля «Стійкий до лікування ТБ в Європі» та Політичної декларації Наради високого рівня Генасамблеї ООН із питань туберкульозу стали передумовами рішучої відповіді світу на загрозу ТБ.

Із нагоди річниці діяльності Платформи 17 жовтня у Верховній Раді України відбудеться круглий стіл для обговорення ключових досягнень у сфері ТБ і відповідних зобов’язань нашої країни, а також презентації річного звіту МФО.

Центр громадського здоров’я долучається до вітань із успішним першим роком діяльності Платформи і готовий до подальшої співпраці з усіма сторонами, задіяними у сфері боротьби з ТБ, для досягнення наших спільних цілей із подолання цієї недуги.

Інші новини