Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Підлітки вимагають усунути  бар’єри в тестуванні на ВІЛ з 14 років
27.09.2016
21:36

Підлітки вимагають усунути бар’єри в тестуванні на ВІЛ з 14 років

27 вересня відбулась прес-конференція, присвячена  бар’єрам у тестуванні на ВІЛ молодих людей з 14 років та шляхам їх подолання. У ній взяли участь представники державного та громадського сектору, міжнародних організацій та засобів масової інформації.

Представники об’єднання підлітків та молоді «Teenergizer» під час прес-конференції представили результати їхнього експерименту в м. Києві. Він показав, що у третині випадків лікарі відмовляли молодим людям в анонімному та безкоштовному тестуванні на ВІЛ без паспорту та присутності батьків. Це є порушенням Закону України «Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ» 2861-17 від 23.12.2010). Під час прес-конференції представники обговорили питання актуалізації тестування на ВІЛ серед підлітків, аби уникнути подібних ситуацій в майбутньому.

Крім того члени організації «Teenergizer» презентували пам’ятку для молодих людей «Тестування підлітків на ВІЛ в Україні», у якій розповідають про право на анонімний, безкоштовний доступ до тестування на ВІЛ/СНІД з 14 років. Поінформованість молоді є першим кроком у порятунку їх від СНІДу.

Інші новини