Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Підвищення охоплення імунізацією є пріорітетом українського Уряду, - віце-прем'єр-міністр України
24.10.2016
20:14

Підвищення охоплення імунізацією є пріорітетом українського Уряду, - віце-прем'єр-міністр України

24 жовтня 2016 року під час круглого столу, організованого ЮНІСЕФ разом з Міністерством охорони здоров’я України : віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, представники українського Уряду та Адміністрації Президента заявили про свій намір відновити планову програму імунізації в Україні.

Виступаючи на круглому столі високого рівня з питань імунізації, організованому Міністерством охорони здоров'я України та ЮНІСЕФ з нагоди Всесвітнього дня поліомієліту, віце-прем'єр-міністр Розенко сказав:"Доказова медицина підтверджує ефективність вакцин для профілактики таких захворювань, як поліомієліт, правець або кашлюк. Підвищення імунізації є важливим завданням і одним з пріоритетів уряду, а також питанням національної безпеки".

Нині в Україні стпостерігається найнижий ріень планової імунізації в світі. За даними Міністерства охорони здоров'я, лише 30 відсотків дітей в Україні були повністю імунізовані проти кору, тільки 10 відсотків проти гепатиту В, і тільки 3 відсотки проти дифтерії, кашлюка та правця, станом на серпень 2016 року. Крім того, лише 44 відсотки дітей віком до 18 місяців були повністю вакциновані проти поліомієліту.

Нестача поставок вакцин була однією з основних причин критично низького охоплення імунізацією останніми роками. За запитом Міністерства охорони здоров'я України для розв’язання цієї проблеми ЮНІСЕФ закупив ряд високоякісних сертифікованих вакцин для захисту дітей від небезпечних захворювань, а саме: туберкульозу (БЦЖ), кору, паротиту та краснухи (КПК), гепатиту В, дифтерії, кашлюка та правця (АКДП), вакцини від дифтерії та правця для дорослих (АДП-М), вакцини від дифтерії та правця для дітей (АДП), вакцини від сказу та бівалентної оральної поліомієлітної вакцини (bOPV). Ці вакцини були поставлені в Україну та нині є доступними у медичних закладах в усіх областях України.

"Підвищення рівня вакцинації в Україні це наш пріорітет. Це питання не лише здоров’я, а й життя громадян України. Це питання національної безпеки”, – зазначила в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун”. – “Необхідні вакцини є по всіх областях країни. Звертаюся до всіх громадян, які дбають про своє життя та здоров’я, вакцинуватися та вакцинувати своїх дітей”, – додала доктор Супрун.

Інші новини