Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Пілотний проект щодо створення об'єднаних відділів МіО з ВІЛ та ТБ
15.09.2015
18:04

Пілотний проект щодо створення об'єднаних відділів МіО з ВІЛ та ТБ

В рамках програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією «Інвестиції заради впливу на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції» у Волинській та Рівненській областях розпочато реалізацію пілотного проекту щодо створення та функціонування об’єднаних відділів моніторингу та оцінки з протидії захворювань туберкульозу/ВІЛ-інфекції (ТБ/ВІЛ).

Основною метою проекту є:

- покращення системи збору та аналізу даних щодо протидії ТБ/ВІЛ шляхом створення системи об’єднаного МіО ВІЛ/ТБ;

- використання даних МіО для прийняття управлінських рішень з метою формування ефективної відповіді на епідемію ВІЛ/ТБ у областях;

- імплементація успішного досвіду функціонування об’єднаної системи МіО ВІЛ/ТБ на інші регіони України.

У період з 9 по 11 вересня 2015 року фахівцями Центру моніторингу та оцінки програмних заходів ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» здійснено візити до цільових регіонів. В рамках візитів до м. Луцьк та м.Рівне відбулися робочі зустрічі за участі керівників протитуберкульозних закладів, регіональних Центрів протидії та профілактики СНІДу, відділів МіО для обговорення шляхів реалізації пілотного проекту.

За результатами зустрічей у кожному з регіонів висвітлені наявні проблеми, обговорено та погоджено чіткий алгоритм дій в рамках підготовчого етапу та безпосередньо в ході реалізації проекту.

 

 

Інші новини